NBI SKMM : Nbi.Skmm.gov.my. Pendaftaran Rebat!

Written By kom enampulpat on Jumat, 04 Januari 2013 | 12.50

Komunikasibelia.skmm .gov .my NBI SKMM : Nbi.Skmm.gov.my. Pendaftaran Rebat!

NBI SKMM : Pakej Komunikasi Belia adalah salah satu projek kerajaan Malaysia melalui SKMM di bawah bajet 2013 dan Inisiatif Jalur Lebar Negara (NBI) yang mana anda semua boleh memohon bermula 1 Januari 2013 hingga 31 Disember 2013, atau sehingga peruntukan sebanyak RM 300 juta telah dipenuhi; yang mana terdahulu. Kenapa?

Pendaftaran rebat di NBI SKMM ini menggunakan konsep siapa cepat dia dapat.

 1. Dijangka dapat memanfaatkan 1.5 juta belia di Malaysia.
 2. Program ini menawarkan rebat sebanyak RM 200 untuk pembelian telefon pintar
 3. Melibatkan peruntukan sebanyak RM 300 juta.

www.Komunikasibelia.skmm .gov .my NBI SKMM : Nbi.Skmm.gov.my. Pendaftaran Rebat!

 Portal NBI SKMM : www.nbi.skmm.gov.my 

Syarat Kelayakan Permohonan Pendaftaran Pakej Komunikasi Belia (Rebat RM200) di NBI SKMM?

 1. Pemohon berumur di antara 21-30 tahun
 2. Berpendapatan kasar bulanan RM 3000 dan ke bawah
 3. Sekiranya belum melanggan mana-mana pakej jalur lebar daripada penyedia perkhidmatan, dikehendaki melanggan pakej jalur lebar yang ditawarkan oleh penyedia perkhidmatan telekomunikasi yang terlibat
 4. Satu telefon hanya untuk satu belia sahaja

Penyedia Perkhidmatan Yang Terlibat di NBI SKMM?

SKMM Malaysia NBI SKMM : Nbi.Skmm.gov.my. Pendaftaran Rebat!

Penyedia perkhidmatan yang terlibat bagi NBI SKMM ialah Maxis Berhad, Celcom Axiata Berhad, DiGi Telecommunications Sdn Bhd, U Mobile, YTL Communications, Tune Talk dan Clixster.

Prosedur Langkah Demi Langkah Pendaftaran Rebat RM200 di NBI SKMM?

 1. Satu bulan masa diberikan daripada tarikh pra-pendaftaran untuk membuat tuntutan. Pra-pendaftaran akan dianggap terbatal sekiranya tiada tuntutan dibuat dalam jangka masa tersebut. Anda dibenarkan untuk mendaftar semula selepas 1 bulan. Pendaftaran boleh di lakukan di halaman portal NBI SKMM Malaysia.
 2. Anda akan memperolehi status permohonan dengan serta-merta di NBI SKMM Malaysia. Jika status anda berjaya, paparan status tersebut boleh dicetak dan/atau diemel kepada anda. Cetakan atau nombor rujukan tersebut perlu dibawa ke wakil-wakil penyedia perkhidmatan yang sah untuk membuat tuntutan dengan cara pembelian terus seperti yang kami senaraikan di paparan imej di atas
 3. Dokumen yang perlu dikemukakan kepada wakil-wakil penyedia perkhidmatan semasa membuat tuntutan ialah seperti Salinan MyKad / Kad Polis / Kad Tentera @ Salinan kad pelajar bagi pelajar sepenuh / separuh masa
 4. Selepas pengesahan dilakukan di wakil-wakil penyedia perkhidmatan, anda boleh memilih telefon pintar 3G yang menjadi pilihan anda dan rebat RM 200 akan diberi dengan serta merta. Pemohon hanya perlu membayar baki harga telefon 3G (smartphone) tersebut.
 5. Anda dikehendaki melanggan pakej jalur lebar yang ditawarkan oleh penyedia perkhidmatan terpilih bagi melayakkan anda menuntut rebat RM200 ini.
 6. Walaubagaimanapun, anda tidak perlu membuat langganan yang baru untuk menuntut rebat (rebate) RM200 ini jika anda telah melanggan pakej jalur lebar sebelum ini.

Laman sesawang iaitu komunikasibelia.skmm.gov.my dan nbi.skmm.gov.my telah mengalami sedikit gangguan kesesakan yang teruk sejak ianya mulai dibuka

PP/S :  Kalangan belia tidak mahu melepaskan peluang mendapat rebat RM200 telefon pintar 3G ini. Dan….bilangan pendaftaran di NBI SKMM terus meningkat disebabkan menggunapakai konsep "siapa cepat dia dapat" dan akan terus meningkat. Adakah anda juga salah seorang daripadanya?


Anda sedang membaca artikel tentang

NBI SKMM : Nbi.Skmm.gov.my. Pendaftaran Rebat!

Dengan url

http://inpogajebo.blogspot.com/2013/01/nbi-skmm-nbiskmmgovmy-pendaftaran-rebat.html

Anda boleh menyebar luaskannya atau mengcopy paste-nya

NBI SKMM : Nbi.Skmm.gov.my. Pendaftaran Rebat!

namun jangan lupa untuk meletakkan link

NBI SKMM : Nbi.Skmm.gov.my. Pendaftaran Rebat!

sebagai sumbernya

3 komentar:

mohd affendy mengatakan...

tema ksih

mohd affendy mengatakan...

tema kasih

shukur mengatakan...

trima kasih

Poskan Komentar

techieblogger.com Techie Blogger Techie Blogger